Ми в соціальних мережах
Я тут, тому що хочу:

Які сайти любить ❤️ Google?

5 хв. 25-09-2020

Google — найпопулярніша пошукова система у світі. На сьогоднішній час він обробляє понад 5,5 млрд запитів в день або 167 млрд на місяць, це близько 2 трильйонів запитів на рік!
Для того, щоб Ваш сайт займав високі позиції в пошуковій видачі, потрібно знати діючі алгоритми ранжирування, адже вони постійно розвиваються та ускладнюються.
У цій статті ми розповімо про основні особливості розкрутки сайтів в Google. Розглянемо якими властивостями повинен володіти Ваш сайт, щоб бути ефективним.

Критерії ефективного сайту

Критерії ефективного сайту

1. Google любить швидкі сайти

Сайти повинні постійно розвиватися та поповняться новим функціоналом й модулями. Але це тільки збільшує вагу сторінки, а значить й швидкість її завантаження.

Відвідувачі сайту не люблять довго чекати поки завантажиться сторінка і можуть залишати її в пошуках більш швидкого ресурсу.

Це негативно позначається не тільки на конверсії, а й на поведінкових факторах, а значить й на позиціях в пошуку.
На швидкість роботи сайтів також впливає хостинг. Тому дуже уважно ставтеся до його вибору.
Перевірити швидкість завантаження сторінок сайту можна за допомогою спеціального сервісу Google PageSpeed Insights.
Швидкість завантаження сайту Розетка
Детальніше про те, як швидкість завантаження впливає на розкрутку читайте в нашій статті «Як впливає швидкість завантаження сайту на SEO».

2. Google любить адаптивні сайти

Оскільки перегляди з мобільних пристроїв зростають, пошукові системи віддають перевагу сайтам з мобільного адаптацією. Тим більше після запуску моделі індексації Mobile-First Index, яка передбачає ранжування сайтів на основі мобільної версії сайту.
Перевірити мобільну адаптацію сторінок сайту можна за допомогою сервісу Google Mobile-Friendly Test.

Мобільна адаптація сайту Розетка

3. Google любить безпечні сайти

Пошуковик вище ранжує сайти, які використовують захищений протокол передачі даних HTTPS. Наявність даного протоколу особливо важливо для сайтів, які використовують особисту інформацію користувачів (інтернет-магазини, сайти банків і т.д.). Перевірити наявність сертифікату SSL і коректність його установки можна перевірити за допомогою різноманітних онлайн-сервісів, наприклад Regery.

Сервіс перевірки HTTPS

4. Google любить сайти для людей (зручні та з якісним контентом)

Період покупних посилань добігає кінця. Хороші позиції у видачі забезпечить орієнтація сайту на людей, тобто зручність використання, корисний контент, широкий функціонал і т.д.

5. Google любить сайти з хорошими поведінковими чинниками

Чим довше відвідувачі затримуються на сайті, тим нижче показник відмов. Особливо пошуковик любить великі статті й огляди з посиланнями на інші схожі статті на цьому ж сайті. Глибина перегляду сторінок говорить про зацікавленість відвідувачів.
Не менш важлива інтерактивність сайту, що допомагає користувачам легко проходити всі етапи покупки товару/послуги. Для повернення користувачів на сайт також можна використовувати email-розсилки, заманюючи індивідуальними пропозиціями та акціями.

6. Google любить сайти, які регулярно оновлюються

Пошуковик віддає переваги сайтам на які постійно додають новий контент, функціонал, модулі і т.д. Так він розуміє, що сайтом займаються і його розвивають. Це стосується всіх видів сайтів (інтернет-магазинів, блогів, форумів, порталів і т.д.). Також Google любить наявність модуля коментарів, де є можливість залишити свій відгук або поставити питання.

7. Google любить сайти без технічних помилок

Існують технічні аспекти розкрутки сайтів: відсутність дублів сторінок, коректно налаштовані редіректи, відповіді сервера, правильно складений файл robots.txt, наявність карти сайту Sitemap.xml і т.д. Детальніше читайте в нашій статті «Технічна оптимізація сайту [Найголовніше]».

8. Google любить сайти з позитивними відгуками

Пошуковик бачить всі відгуки про Вашу компанію в мережі (на спеціалізованих сайтах відгуків, форумах, соціальних мережах і т.д.). Щоб поліпшити репутацію, потрібно працювати над отриманням позитивних відгуків. Також рекомендуємо зробити на сайті спеціальну сторінку під відгуки покупців. Це буде корисно не тільки для пошукових систем, але й для самих відвідувачів.

Позитивні відгуки про сайт Спольши

9. Google любить сайти з коректно заповненими заголовками й мета-тегами

Прослідкуйте, щоб на кожній сторінці були заповнені заголовки й мета-теги. Вони повинні містити ключові фрази й слова.

10. Google любить сайти з грамотною внутрішньою перелінковкою

Пошуковик високо ранжирує сайти з якісною внутрішньою перелінковкою. Яскравий тому приклад сайт Вікіпедії.

Перелінковка Вікіпедія 

11. Google любить сайти з великою кількістю якісних зображень

Крім якісних текстів намагайтеся використовувати якомога більше тематичних зображень. Також їх потрібно правильно оптимізувати: стискати, прописувати Title та Alt-текст (з включенням ключових слів).

Оптимізація зображень

12. Google любить сайти з розвиненими представництвами в соцмережах

Зараз користувачі дуже багато часу проводять в соціальних мережах й здійснюють там покупки, тому будь-яка компанія повинна мати свою сторінку в Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin і т.п. Публікуйте цікавий контент, пропонуйте знижки, розіграші. Це не залишить байдужими ні відвідувачів, ні Google.

13. Google любить цитовані сайти

Хороший і природний профіль посилань (з якісних тематичних ресурсів) також є важливим фактором ранжування. Якщо Ваш сайт цитують багато інших ресурсів, значить Ви популярні й Ваші товари/послуги заслуговують на увагу.

Висновок

Якщо враховувати всі вище перераховані способи просування, Ваш сайт займе високі позиції. Також не варто забувати про фільтри Google, тому Ваша стратегія розкрутки повинна виключати всі шанси потрапити під санкції пошукових систем. Детальніше про кожен із фільтрів дізнаєтеся у статті «Еволюція алгоритмів ранжирування Google».

Коментарі

Розробка, розкрутка та підтримка сайту

Ми не просто розробляємо сайти, ми створюємо ефективні інструменти для Вашого бізнесу.

Розробка та підтримка
Сергій:
Розкрутка та реклама
Олег:
facebook telegram viber smartphone
Бажаєте встановити наш додаток?