Ми в соціальних мережах
Я тут, тому що хочу:

Де взяти якісний та унікальний контент для сайту?

5 хв. 09-10-2020

Замовити розробку сайту зараз не проблема. Але рано чи пізно будь-який розробник запитає: «А де контент?». Дуже часто буває, що у замовника його немає й він не знає що відповісти.
Створення будь-якого сайту має починатися з контенту, адже вже на етапі розробки дизайну його потрібно враховувати та застосовувати.

Що таке контент для сайту?

Контент для сайту — це його основа: тексти, інфографіка, діаграми, зображення, фотографії, аудіозаписи, відеоролики і т.д.

Найчастіше замовник поняття не має наскільки контент важливий для сайту. Або не знає про що та як писати.

Де взяти контент для сайту?

Існує багато способів, як створити контент для сайту:

  1. Замовити написання контенту в веб-студії
    Фахівці веб-студій добре знають для яких цілей створюються сайти, який функціонал повинні мати й хто є цільовою аудиторією і т.д. При необхідності можуть написати якісний лонгрід, створити інфографіку, підібрати тематичні зображення.
    Замовити контент у веб-студії
  2. Замовити створення контенту в Seo-компанії
    Seo-фахівці та копірайтери напишуть оптимізовані тексти з ключовими словами. Але навряд чи вони будуть для людей, адже головне їхнє завдання — відповідати вимогам пошукових систем.
    Замовити контент в Seo-компанії
  3. Замовити контент в агентствах копірайтингу
    Копірайтер не завжди добре розбирається в певній темі, йому потрібно багато часу, щоб вникнути, та й коштує це не дешево.
    Замовити контент в агентстві копірайтингу
  4. Самостійно знайти фрілансера
    Існують різноманітні біржі фрілансерів, де можна знайти недорогого копірайтера. Але чи напише він якісні тексти? Чи будуть вони експертними та грамотними?
    Замовити тексти у фрілансера
  5. Знайти в своєму колективі людину, яка пише
    Він зможе все детально розписати, в результаті чого вийдуть на 100% експертні тексти. Але, чи розуміє він специфіку написання текстів для сайту? Чи не напише він багато зайвого? В результаті може вийти «простирадло» тексту з великою кількістю не всім зрозумілих сленгових слів.
    Тому такий текст радимо віддавати на редагування фахівцям веб-студії. Вони допоможуть довести його до пристойного вигляду. За окрему плату, звичайно.
    Замовити текст у співробітника, який пише
  6. Взяти текст з аналогічного чужого сайту
    Найшвидший і найбюджетніший варіант — копіпаст. Таке практикують й досі, але це не працює! Більш того, можна потрапити під фільтр пошукових систем за плагіат!
    Вкрасти контент з іншого сайту

Наполегливо радимо не красти контент з інших сайтів!

Не поспішайте додавати на веб-сайт не готові тексти. Їх потрібно правильно оформити: вичитати, виправити помилки, перевірити на унікальність, структурувати, підібрати зображення і т.д. Не варто переборщувати з кольорами та шрифтами тексту, все повинно виглядати не нав'язливо й відповідати загальному дизайну сайту.

Як підбирати зображення для сайту?

Підготовка текстів — це ще не все) Основні проблеми починаються, коли власники наповнюють сайт графічним контентом (зображеннями, фотографіями, діаграмами, схемами, інфографікою і т.д.). Одне не потрібне фото може все зіпсувати, особливо якщо воно на всю сторінку.

Невдале фото

Додавайте правильні фотографії в правильних місцях!

  1. Замовити фотографії в веб-студії
    Веб-студії зазвичай беруть зображення на безкоштовних стоках в Інтернеті й оформляють їх.
  2. Замовити в фотоательє
    Якщо знадобляться фотографії з конкретними товарами/послугами, то краще замовити їх в фотоательє. Це не просто й не дешево, але в результаті Ви отримаєте унікальні фото, які повністю будуть підходити під дизайн сайту.
  3. Купити зображення на фотостоках
    Дизайнер вибирає потрібні зображення на стоках (спочатку з водяними знаками), і показує сайт з ними. Якщо замовнику все сподобалося — він викуповує їх та впроваджує в дизайн сайту.
  4. Знайти самому картинки в Інтернеті
    Це безкоштовно. Але такі зображення мають багато мінусів: вони не унікальні, часто зустрічаються на інших сайтах, та й вибір не великий.

Висновок

Мало просто створити й запустити сайт. Роботи над його покращенням та розвитком не повинні припинятися ніколи. Особливо важливо регулярно оновлювати наявний або додавати новий контент. Хороший контент люблять і користувачі, і пошукові роботи.
Радимо готувати контент ще до запуску сайту й ніколи не шкодувати грошей на його написання! Детальніше про те як самому написати контент для сайту дізнаєтеся у статті «Які тексти потрібні для інтернет-магазинів?».

Коментарі

Розробка, розкрутка та підтримка сайту

Ми не просто розробляємо сайти, ми створюємо ефективні інструменти для Вашого бізнесу.

Розробка та підтримка
Сергій:
Розкрутка та реклама
Олег:
facebook telegram viber smartphone
Бажаєте встановити наш додаток?