Ми в соціальних мережах
Я тут, тому що хочу:

Як швидко і дешево розкрутити сайт: 11 порад

2 хв. 19-07-2019

Мрія будь-якого власника бізнесу — щоб на сайті була хороша відвідуваність і багато продажів. Всього цього можна досягти за допомогою пошукової оптимізації SEO (Search Engine Optimization). Але чи можливо швидко і дешево розкрутити сайт? Ні, в реаліях сучасності це НЕ МОЖЛИВО!

Просування сайту — це дуже клопітлива справа, яка забирає багато часу.

Якщо Вам хтось запропонує швидко розкрутити сайт і отримати продажі вже завтра, не вірте — це не реально! Такий підхід може спрацювати лише з контекстною рекламою, але аж ніяк не з пошуковим просуванням. Досягнення ТОПу видачі в Google можна очікувати не раніше ніж через півроку (а то і більше) після початку просування. Швидка розкрутка сайту за допомогою контекстної реклами — вигідне рішення, але не далекоглядне. Застосування більш повільних, але більш далекоглядних способів розкрутки сайту передбачає отримання більшого ефекту за менші гроші. До таких методів ми і відносимо SEO. А контекстна реклама працює за принципом «поки платиш — трафік йде». Тому рекомендуємо просувати сайт стандартними способами пошукової оптимізації.

Швидко і дешево розкрутити сайт

Як повільно і дорого розкрутити сайт (результативно і не безкоштовно)

До розкрутки сайту потрібно підходити комплексно: проводити внутрішню і зовнішню оптимізацію, покращувати юзабіліті та поведінкові фактори, працювати з сигналами з соц мереж тощо. Також важливо підключити і налаштувати систему веб-аналітики (наприклад, Google Analytics). Отже, розгляньмо детальніше кожен з методів.

Внутрішня оптимізація сайту

Внутрішня оптимізація сайту 

  1. Технічний аудит сайту і виправлення помилок
    Аналіз сайту допоможе виявити технічні помилки, помилки в коді, коректність robots.txt, sitemap.xml, роботи сервера, швидкість завантаження сторінок сайту, адаптивність, кросбраузерність та багато інших параметрів. Детальніше можете дізнатися в статті «SEO-аудит сайту. Чек-лист веб-студії Webmaestro».
  2. Збір семантики (ключових фраз за якими користувачі шукають ваші товари/послуги).
    Складання семантичного ядра дуже важливий етап для внутрішньої оптимізації сайту. По суті — це основа контентної складової будь-якого сайту, її фундамент.
  3. Розробка структури сайту
    Найоптимальніший варіант, коли структура сайту створюється на основі зібраної семантики: сторінки категорій на основі високочастотних запитів, сторінки фільтрів — по низько- і середньочастотних запитах.
  4. Написання текстів та наповнення сайту контентом
    Не менш важливим є якісний і унікальний контент, який повністю розкриває запити користувачів. Та й Google високо ранжирує лише сайти з хорошим контентом.
  5. Прописання тегів на всіх сторінках
    Title, Description, заголовки, підзаголовки, Alt-текст для зображень повинні містити запити із зібраного семантичного ядра.
  6. Формування карти сайту (sitemap.xml) та файлу robots.txt
    Карта сайту повинна містити список сторінок, які потрібні для спрощення індексації сайту пошуковими роботами. У файлі robots.txt слід прописати рекомендації пошуковим роботам про те, які сторінки сканувати, а які ні.
  7. Налаштування семантичної розмітки shema.org
    При наявності семантичної розмітки пошукові системи будуть краще розуміти, що знаходиться на сторінках і краще їх ранжувати.
  8. Поліпшення юзабіліті і поведінкових факторів
    Юзабіліті — це те, наскільки сайт зручний користувачам: чи легко знаходити потрібну інформацію, здійснювати покупки і т.д. Наприклад, в шапці сайту повинна бути інформація чому присвячений Ваш сайт та контактні дані. Форма замовлення товарів/послуг має бути простою і містити мінімум рядків. Обов'язкова наявність «Хлібних крихт», вони допомагають користувачам орієнтуватися на сайті. Важливо наповнити сторінки «Про нас», «Оплата і доставка», «Гарантії», «Повернення», «Контакти». А ще добре, коли на сайті є можливість залишати відгуки та коментарі.
  9. Оптимізація сторінки 404
    Сторінка 404 повинна віддавати код сервера 404 (Not Found). Вона повинна підкреслювати специфіку роботи бізнесу. Також рекомендуємо, щоб на ній було посилання на головну сторінку, список категорій товарів, переглянуті товари і т.д.

Зовнішня оптимізація сайту

 Зовнішня оптимізація сайту

Зовнішня оптимізація передбачає розкрутку сайту за допомогою нарощування маси посилань (зовнішніх посилань на сайт з інших ресурсів). Такі посилання повинні бути природними та з тематичних, трастових ресурсів. Можна проставити посилання з популярних форумів, каталогів, довідників, блогів, статтейників і т.д.

Розкрутка сайту за допомогою соціальних мереж

Розкрутка сайту за допомогою соц мереж 

У соц мережах є багато потенційних покупців, тому потрібно працювати над тим, щоб залучити якомога більше відвідувачів з соціальних мереж. Наприклад, додати кнопку «Поділитися» і «Подобається» з Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest та ін. Встановити віджети соціальних мереж «Підписатися», «Коментувати». Створити і вести групи, регулярно постити цікаву і корисну інформацію з посиланнями на сайт та ін. Детальніше читайте в статті «SMM: що, навіщо і чому?».

Висновок

Це тільки декілька фундаментальних методів розкрутки сайту. Всі вищеописані роботи та інші, які стосуються розкрутки сайту, ми можемо зробити за Вас. Для цього замовте послугу «Розкрутка сайтів» в нашій веб-студії. Ми не гарантуємо, що це буде «ШВИДКО І ДЕШЕВО», але з упевненістю можемо пообіцяти результативність! Будьте певні — і користувачі, і пошуковики оцінять це.

Коментарі

Розробка, розкрутка та підтримка сайту

Ми не просто розробляємо сайти, ми створюємо ефективні інструменти для Вашого бізнесу.

Розробка та підтримка
Сергій:
Розкрутка та реклама
Олег:
facebook telegram viber smartphone
Бажаєте встановити наш додаток?