Ми в соціальних мережах
Я тут, тому що хочу:

Заробіток в інтернеті під час війни

5 хв. 24-03-2022

Війна в України спровокувала появу фінансових проблем у більшості населення. Багато людей втратило роботи, мігрували в інші регіони/країни, ховаються в укриттях і не знають за що жити далі. Найбезпечнішим варіантом заробітку в таких умовах є заробіток в інтернеті. Для цього потрібен лише комп'ютер чи ноутбук і доступ до інтернету. І не вірте в міфи про те, що заробляти онлайн не реально! Так, в інтернеті дійсно багато шахраїв, і велика ймовірність не отримати оплату, тому потрібно дотримуватись наступних правил:

  1. Обирати перевірені ресурси та біржі — мається на увазі такі, що гарантують безпеку і для замовника, і для виконавця. Наприклад, «заморожена» передоплата, тобто коли замовник вносить повну оплату, а виконавець отримує її лише тоді, коли роботу приймуть.
  2. Працювати за передоплатою — не всі замовники погоджуються на такі умови, проте вимагайте хоча б 50% передоплати.
  3. Було б добре мати ФОП і працювати за договором про надання послуг.

Що потрібно для роботи в інтернеті?

Робота онлайн — це можливість хоч якось заробити для тих хто втратив роботу. Проте, щоб освоїти нову професію, спочатку потрібно визначитись які навички у вас вже є. Для цього:

  • випишіть який досвід ви маєте (навіть якщо пропрацювали мінімум часу на посаді);
  • випишіть навички які ви отримали протягом життя (наприклад, вміння зосереджуватись при будь-яких обставинах, довго працювати без сну і т.д.);
  • дізнайтесь які професії зараз актуальні;
  • тепер складіть список ідей як зі своїми навичками ви зможете допомогти людям.

Добре буде, якщо знайдете спеціалістів в обраній професії, щоб вони розповіли вам про специфіку роботи, всі плюси та мінуси. Це допоможе уникнути помилок і почати швидше заробляти.

Найкращі способи заробітку в інтернеті

Ми підібрали для вас найпопулярніші способи заробітку в інтернеті. Більшість з них не складні і можна їх освоїти за декілька днів.

Робота в інтернеті без вкладень для новачків

Заробіток в інтернеті для новачків

  1. Біржі завдань
    На біржах завдань розміщаються прості завдання, наприклад, поширити відео собі на сторінку, зареєструвати декілька акаунтів на певному сайті та ін. Найпопулярніші з бірж: Profittask, Earningcash, Amazon Mechanical Turk і т.д. Таким чином можна заробляти 50-150 грн в день. Хочемо відзначити що завдання легкі, але на них може піти багато часу, гроші буває дуже важко вивести, необхідний електронний гаманець. Тому радимо використовувати такий спосіб заробітку в крайньому разі. Серед недоліків також можна відзначити відсутність можливості кар'єрного росту та розвитку.
  2. Розшифровка аудіо, відео, книг (транскрибація)
    Суть завдання проста — записати інформацію з аудіозаписів та відеороликів у текстовому форматі. Така необхідність часто виникає у редакторів, журналістів, працівників телебачення та ін. Знайти такі завдання можна на біржах фрілансу, на телеграм-каналах, групах у Фейсбуці для фрілансерів. Додатковою перевагою буде володіння іноземною мовою. Серед недоліків можна виділити: відсутність перспектив кар'єрного росту, складність підвищення рівня заробітку.
  3. Набір тексту
    Суть завдання проста — набирати текст із зображень чи сканів документів. Проте платять за таку роботу досить мало, шахраїв дуже багато, велика конкуренція. Для такої роботи треба вміти швидко друкувати і користуватися текстовими редакторами.
  4. Онлайн-опитування
    Можна заповнювати анкети від дослідницьких центрів, куди звертаються маркетологи різних компаній. Робиться це з метою складання портрету покупця, оцінки впізнаваності компанії, популярності певних товарів/послуг. Оплата здійснюється за кожну заповнену анкету в середньому це 5-15 грн. Проте, на жаль, дізнатись чи ви підходите для фокус-групи можна лише під час заповнення анкети. Пройти опитування можна зареєструвавшись та заповнивши інформацію про себе в дослідницьких центрах: TGM Panel Україна, TNS Opros, Survey Harbor та ін.

Онлайн-продажі

Онлайн продажі

Продажі — ще один з найпопулярніших способів заробітку в інтернеті. Продавати можна будь-яку продукцію як на українському, так й на міжнародному ринку. Для цього можна використовувати наступні ресурси:

  1. Власний інтернет-магазин
    Інтернет-магазин — це хороша можливість добре заробляти. Для цього потрібен товар, відділення Нової пошти та стабільно працюючий інтернет. Продавати можна все що завгодно — аксесуари до телефонів, їжу, побутову хімію, одяг, взуття та ін. Але спочатку потрібно визначити на які товари більше попиту. Для створення онлайн-магазину не обов'язково мати ні сайт, ні хостинг. Продавати можна в інстаграм, на маркет-плейсі (Prom, Bigl, Розетка, Епіцентр, Алло, Kasta, Zakupka, f.ua та ін.). Проте для запуску магазину потрібні певні кошти (на закупку товару, розкрутку і т.д.).
  2. Продаж на Amazon
    На Amazon можна продавати все що завгодно. Він дозоляє закупляти товар, доставляти на склад, зберігати товар, оформлювати повернення і т.д. Проте потрібно буде знати англійську мову на хорошому рівні (щоб спілкуватись з постачальниками та співробітниками Амазон), мінімальний стартовий капітал 300$, знання маркетингу і обліку фінансів.
  3. Дропшипінг
    Дропшипінг дає можливість запустити власний бізнес без команди і стартового капіталу. Ви виступатимете посередником між постачальником (чи виробником) і покупцем. Все що від вас потрібне — це знаходити покупців. Для початку роботу по такій схемі, по-перше, треба визначитись з нішею і продуктами, по-друге, знайти постачальників, по-третє, вибрати канал продажів (створити сайт чи сторінку в соцмережах), по-четверте, виділити кошти на рекламу.

Робота з контентом

Створення контенту

Створення контенту передбачає багато способів розвитку (від ведення власного блогу до створення навчальних матеріалів).

  1. Копірайтинг
    Копірайтинг — це написання текстів, що продають (для спонукання купити той чи інший товар, покращити впізнаваність бренду). Це можуть бути тексти для сайтів, лендінгів, сторінок у соцмережах, описів товарів, каналів в Youtube, email-розсилок. Щоб писати такі тексти потрібно мати хист до цього, вміти правильно висловлювати свою думку, освоювати великі потоки інформації, знати основи продажів і маркетингу. Знайти замовлення в цьому напрямку допоможуть різноманітні біржі копірайтингу: kabanchik.ua, text.lviv.ua, wordfactory.ua та ін.
  2. Рерайтинг
    По суті рерайтинг — це переписування тексту своїми словами. Часто замовляють рерайтинг статей, які написали конкуренти, сенс при цьому втрачатись не повинен, просто потрібно перефразувати речення своїми словами. В результаті можна отримати якісний контент без порушення авторського права.
    Для написання такого контенту потрібно добре володіти відповідно мовою, вміти структурувати інформацію, формулювати думки іншими словами, знаходити синоніми. Знайти замовлення в цьому напрямку можна на тих же біржах копірайтингу, фріланс-біржах, тематичних групах у соцмережах, телеграм-каналах.
  3. Наповнення сайтів
    Наповнення сайту — це по суті його адміністрування: додавання нових товарів, описів, текстів, фото, модерація коментів і т.д. Зазвичай таку послугу замовляють інтернет-магазини. Для цього потрібне вільне володіння ПК, хоча б мінімальне знання різних CMS, швидке освоєння нових навичок, посидючість.
  4. Переклади
    Для заробітку такого типу потрібно добре володіти іноземними мовами. У ваші обов'язки буде входити переклад статей, презентацій, субтитрів, редагування текстів та ін.
  5. Редагування фото
    Такий заробіток зазвичай пропонують фотостудії, фотографи, студії дизайну, блогери, у яких є потреба в обробці великої кількості фото. Для цього вам потрібно вміти працювати в Photoshop чи інших графічних редакторах.

Розробка сайту

Розробка сайту 

Створювати власний сайт варто лише тоді, коли ви готові ним регулярно займатись. Наприклад, якщо ви являєтесь експертом в певній справі, готові ділитися досвідом, вмієте створювати якісний контент, готові постійно наповнювати сайт або маєте можливість залучити до цього інших спеціалістів.

Такий спосіб заробітку вимагатиме певних вкладень і на початковому етапі й надалі.

  1. Реклама на сайті
    Розміщення онлайн-реклами на сайті доцільне тільки якщо він має багато активних відвідувачів. Щоб сайт став відвідуваним може знадобитись щонайменше рік часу. Це може бути контекстна чи банерна реклама (наприклад, Google AdSense), тизерна реклама (наприклад, Recreativ, Directadvert). Найпопулярнішою являється банерна реклама з оплатою за кліки, покази, чи час знаходження реклами на сайті. При цьому варто враховувати що її повинно бути не надто багато, адже нав'язлива реклама дратує й відлякує відвідувачів сайту.
  2. Платна підписка
    Монетизувати сайт можна також якщо брати невелику плату з постійних користувачів. Наприклад, закрити доступ до певного контенту (статей, прямих ефірів, курсів) і відкривати його після щомісячних членських внесків.
  3. Спонсорський контент
    Суть полягає в тому, що ви отримуєте плату за створення та інтеграцію контенту від спонсорів. Це підвищує впізнаваність їхніх брендів, авторитет, служить для повідомлення останніх новини і т.д. Важливо правильно подавати контент, щоб він не виглядав як рекламний, а був цікавим та корисним. Для такого способу заробітку вам теж знадобиться сайт з великою кількістю унікальних користувачів з певними інтересами.

Інші способи онлайн-заробітку

Також можна виділити й такі види заробітку в інтернеті, наприклад:

  • проведення онлайн-уроків, занять, лекцій, тренінгів (по Skype, Zoom і т.д.);
  • розробка та продаж власних навчальних курсів (можна розміщати на платформах Thinkific, Eduardo, GetCourse, Teachable, LearnWorlds);
  • озвучка аудіозаписів та відеороликів (подкастів, аудіокниг, тренінгів, курсів, рецептів, рекламних роликів та ін.);
  • підбір персоналу (рекрутинг).

І це ще не весь перелік способів заробітку в інтернеті. Насправді з розвитком технологій виникає все більше й більше інтернет-професій. Для більшості з них знадобиться лише ПК і безперебійний інтернет. Проте, перед тим як почати освоювати будь-яку з них, подумайте що вам подобається, якими навичками ви вже володієте і куди б хотіли рухатись. В будь-якому випадку знайте — безвихідних ситуацій не буває! Слава Україні! 

Коментарі
Володимир
15-05-2022
Зрозуміло
відповісти

Розробка, розкрутка та підтримка сайту

Ми не просто розробляємо сайти, ми створюємо ефективні інструменти для Вашого бізнесу.

Розробка та підтримка
Сергій:
Розкрутка та реклама
Олег:
facebook telegram viber smartphone
Бажаєте встановити наш додаток?