Ми в соціальних мережах
Я тут, тому що хочу:

Faq

⭐️ Які сайти найкраще підходять для монетизації?
Приносити дохід може будь-який сайт незалежно від його виду та тематики. Звичайно існують більш вигідніші тематики, які принесуть більше прибутку, але і конкуренція в них велика. Тому не рекомендуємо обирати тематику свого ресурси виходячи лише з можливості високого заробітку.
⭐️ Що буде, якщо переборщити з методами монетизації?
Надмірне використання деяких методів монетизації (надто багато реклами та віджетів на сайті, посилання на неякісні ресурси, розміщення статей з неунікальною чи неправдивою інформацією) негативно вплине не тільки на користувачів та відвідуваність, але й може призвести до санкцій з боку пошукових систем (попадання під фільтр та зникнення з пошукової видачі).
⭐️ Скільки можна заробити продавши свій сайт?
Отримати велику суму за сайт можна лише в тому випадку, якщо він якісний та трафіковий. Приблизні ціни Ви можете подивитись на біржах сайтів.
⭐️ Як забезпечити великий потік відвідувачів на сайт?
Будь-який сайт потребує оптимізації та розкрутки. Лише вони здатні збільшити трафік на сайт. Відповідно, чим більше відвідувачів – тим більший Ваш заробіток. Замовити розкрутку сайту Ви можете у нас!

19 способів монетизації сайту: як заробити гроші на сайті + ІНФОГРАФІКА

7 хв. 04-09-2020

Монетизація сайту – це отримання прибутку за допомогою власного інтернет-ресурсу.

З розвитком Інтернету багато користувачів хочуть відкрити свій власний інтернет-ресурс, який би приносив не тільки моральне задоволення, але і грошовий прибуток. У цій статті ми розповімо про способи монетизації сайту, вибір яких залежатиме від типу сайту, його тематики і функціоналу. Давайте розглянемо універсальні способи, які підійдуть більшості ресурсів.
Ми розділили всі методи на 2 види – прямі і непрямі.

Інфографіка Способи монетизації сайтів

Інфографіка способи монетизації сайту 

Прямі методи заробітку на сайті

1. Контекстна реклама (PPC)

Найпопулярніша в Україні – Google Adsens. Для підключення її до Вашого сайту потрібно зареєструватися та додати спеціальний код на сайт. Google Adsens буде показувати користувачам оголошення, які відповідають тематиці Вашого ресурсу. За кліки по цих оголошеннях Вам буде нараховуватися певна сума грошей. Оплата за кліки залежить від відвідуваності сайту, кількості кліків (CTR) і ціни за клік.

Приклад контекстної реклами AdSens

Реклама Adsens

Відео монетизація сайтів за допомогою Google AdSens

2. Банерна (медійна) реклама

Існують сайти, для яких такий вид реклами є головним джерелом доходу. Для залучення власників компаній або агентств, які захочуть розміщувати на Вашому сайті банери, потрібно мати відвідуваність 1000-2000 відвідувачів на добу. Також, знову-таки, можна скористатися системою Google Adsens. Оплата, як і в попередньому випадку, буде проводитися за фактичні кліки по банерах.

Приклад банерної реклами AdSens

Банерна реклама

3. Продаж посилань

Нарощування зовнішніх посилань є одним з головних критеріїв розкрутки сайтів. Тому вебмайстри активно шукають майданчики для розміщень посилань на свої сайти. На продажі посилань зі своїх сайтів можна непогано заробити. Для заробітку на продажі посилань на біржах сайт повинен володіти такими критеріями:

  • ТІЦ і PR;
  • велика кількість сторінок в індексі Google і Яндекса;
  • кількість вхідних посилань на сайт має перевищувати кількість вихідних;
  • тематика сайту;
  • регулярне додавання нового контенту.

Чим краще такі показники, тим більше на ньому можна заробити.
Для цього потрібно зареєструватися на будь-якій біржі посилань (наприклад, Sape, GoGetlinks та ін.) і встановити код на свій сайт. На Вашому сайті почнуть з'являтися посилання на сторонні ресурси, а на рахунку - гроші.
Однак, врахуйте, що пошукові системи негативно ставляться до сайтів створених для продажу посилань і можуть накласти на нього санкції – виключити з індексу.

4. Платне розміщення статей

На своєму сайті Ви за гроші розміщуєте статті з посиланнями на інші сайті. Для цього можна зареєструватися на біржі статей (наприклад, Miralinks). На вартість вплине ТІЦ сайту та інші параметри.

5. Платні форуми

Можна створити приватний закритий форум з платною реєстрацією. Але, щоб люди захотіли зареєструватись на ньому, він повинен нести реальну цінність для користувачів. Вам потрібно знайти привабливу тему і зробити форум цінним.

6. Платні сайти пошуку роботи

За певну плату користувачі самі будуть додавати вакансії та резюме на Ваш ресурс.

7. Платні дошки оголошень

Діють за принципом платних сайтів пошуку роботи. Для розміщення оголошення користувач повинен внести певну плату.

8. Торгові майданчики (маркетплейси)

Всім відомі такі торгові майданчики - Prom.ua, Rozetka, Olx, kidstaff, Bigl, AllBiz, modnaKasta, ibud та ін. Створивши подібний маркетплейс згодом Ви могли б стягувати невелику плату за розміщення нових товарів.

9. Добровільні пожертвування

Розмістивши на своєму сайті модуль або кнопку "Пожертвувати" Ви зможете заробляти реальні гроші. Такий спосіб підійде для сайтів, де користувачі безкоштовно можуть отримувати щось цінне (наприклад, блоги про особистий розвиток і т.д.). Гроші можна збирати за допомогою webmoney-скарбнички.

Приклад розділу "Пожертвування"

Пожертвування

10. Партнерський маркетинг

Ви можете стати дистриб'ютором якогось виробника товарів або послуг, продавати продукцію партнера. В замін Ви будете платити йому комісію. Партнер може направляти до Вас потенційних покупців за допомогою реклами. Для цього потрібно звернутися до компаній і видавництв або вступити в партнерські мережі.

11. Заробіток за допомогою віджетів

Віджети допоможуть підвищити доходи від сайту. Вони полегшують підключення та користування сервісом на сайті (наприклад, Widgetbucks, SmartLinks, ScratchBack).

12. Доступ до преміум-контенту

Є сайти, які залишають певний контент у вільному доступі, але доступ до преміум-контенту роблять платним. Щоб стати преміум-членом і отримати доступ до корисних інструментів, інструкцій, ексклюзивних матеріалів стягується певна щомісячна плата.

13. Продаж сайту

Продавши свій сайт Ви швидко зможете отримати велику суму грошей, за умови, що сайт дійсно якісний і володіє великим потоком трафіку.

Приклад ресурсу по продажу доменів та сайтів

Продаж сайтів
Є люди, які заробляють гроші на продажу сайтів. Вони створюють сайти з нуля або купують уже готові, і після вдосконалення продають їх набагато дорожче.

Непрямі методи заробітку на сайті

1. Продаж товарів

Тут все зрозуміло. Створивши інтернет-магазин і розкрутивши його належним чином, Ви будете отримувати прямий дохід.

Приклад каталогу товарів (інтернет-магазин меблів Додому)

Каталог товарів

2. Продаж електронних книг

Поширення електронних книг – старий спосіб отримання доходу. Можна створити цілий сайт під певну книгу, або написати книгу, яка описує успіх сайту.

Приклад інтернет-магазину по продажу електронних книг

Інтернет-магазин електронних книг

3. Консалтингові послуги

Ви можете створити сайт націлений на надання тієї чи іншої послуги. Якщо Ви автор книги, статті, блогу, то такий сайт буде ще й підтвердженням Вашої компетентності та професіоналізму.

4. E-mail розсилки

E-mail маркетинг є одним з найефективніших інструментів продажів в мережі. Розсилки можна використовувати для реклами, прямих продажів, повідомлення важливої інформації, збільшення числа підписників та ін.

5. Продаж навчальних програм

Користувачі готові платити за отримання знань. Створивши платну навчальну програму, яка пов'язана з Вашим сайтом, Ви отримаєте гарантований дохід. Для віддаленої доставки інформації користувачам існує багато засобів та інструментів (аудіо- і відео-уроки, онлайн тестування і т.д.).

Приклад сайту з розділом продажу навчальних курсів

Курси

6. Конференції та онлайн-вебінари

Якщо Ваш ресурс став авторитетним в ніші – можна створити конференцію або онлайн вебінар навколо нього. Такі заходи можуть привернути величезну кількість слухачів, а Ви заробите гроші на пропусках/доступах і залученні спонсорів.

Приклад сайту з онлайн-вебінарами

Вебінари

Також рекомендуємо ознайомитися з відео "Монетизація свого сайту"

Якщо після прочитання цієї статті Вам щось незрозуміло, чи Ви хочете реалізувати описане вище – звертайтеся до нас! Ми не тільки створимо якісний сайт, але й залучимо максимум користувачів на нього, що забезпечить Вам стабільний дохід.

Коментарі
Денис
17-09-2018
Скільки можна заробити якщо розмістити на своєму сайті Google Adsens?
відповісти
WebMaestro
17-09-2018
Складно назвати точні цифри. По-перше, для розміщення Google Adsens Ваш сайт повинен відповідати певним вимогам (кількість відвідувачів в місяць та ін.), по-друге, все буде залежати від кількості кліків по оголошеннях і ціни за клік.
відповісти
Олександра
24-05-2019
Скільки буде коштувати налаштування контекстної реклами у вас?
відповісти
WebMaestro
27-05-2019
Всі деталі дізнаєтесь на сторінці https://webmaestro.com.ua/ua/ppc/
відповісти
Grygorovych
29-11-2019
Підкажіть будь-ласка українські сайти для заробітку в Інтернеті
відповісти
WebMaestro
02-12-2019
Крім заробітку на власному сайті існують ще такі варіанти: платні опитування (наприклад, Vlasnadumka, Opinion), біржі статей (UAtxt), заробіток на кліках та перегляді реклами (WMu), біржа фрілансерів (FreelanceHunt), заробіток на партнерці (SalesDoubler), заробіток на написанні статтей (Copylancer) та ін.
відповісти
Кухмай Любов Анатоліївна
30-12-2019
Хорошо
відповісти
Володя
16-01-2020
Це круто вав норм
відповісти
Віталій
07-04-2020
Андрій
11-04-2020
Хочу спробувати. Хто підкаже як?
відповісти
WebMaestro
13-04-2020
Звертайтесь до нас - ми підкажемо!
відповісти
дима
17-06-2021
Ваш сайт прычудовый
відповісти

Розробка, розкрутка та підтримка сайту

Ми не просто розробляємо сайти, ми створюємо ефективні інструменти для Вашого бізнесу.

Розробка та підтримка
Сергій:
Розкрутка та реклама
Олег:
facebook telegram viber smartphone
Бажаєте встановити наш додаток?