Ми в соціальних мережах
Я тут, тому що хочу:

Як вибрати хостинг для ефективного Seo-просування?

7 хв. 19-11-2018

Що таке хостинг і які вони бувають?

Хостинг - дата-центр, на якому розташовується сервер, який обробляє звернення до сайту.
Хостинги бувають 4 типів:

  1. Віртуальний хостинг (shared, загальний)
    На сервері з віртуальним хостингом розташовується багато сайтів, які використовують однакове програмне забезпечення і мають однакові правила та опції. На такому типі хостингу можуть розташовуватися безліч сайтів, але не об'ємних, які не вимагають багато місця. Це значно знижує вартість хостингу і не вимагає адмініструвати сервер.
  2. Віртуальний виділений сервер (VPS)
    На виділеному сервері Ви зможете встановлювати і застосовувати будь-яке програмне забезпечення. Тобто це - фізичний сервер, тільки з обмеженими можливостями та ресурсами.
  3. Виділений сервер (dedicated server)
    Такий сервер буде повністю знаходиться під Вашим контролем, Ви зможете ставити будь-яку ОС і ПО. Призначений для величезних проектів, які потребують багато ресурсів: інтернет-гіпермаркети, онлайн-ігри і т.д.
  4. Розміщення власного сервера в дата-центрі (colocation)
    Ви зможете використовувати власне обладнання, але Вам знадобляться технічні знання і навички.

Типи хостингів

Як вибрати хостинг?

Який хостинг краще вибрати для сайту-візитки на Wordpress, а який для самописного інтернет-магазину чи корпоративного сайту? Вибір хостинг-провайдера потрібно здійснювати в залежності від складності сайту.
Для проектів середньої складності ми використовуємо віртуальний хостинг, що дає можливість передати частину робіт з технічної підтримки на хостера, а також простіше буде переїхати на інший хостинг.

  • для невеликого проекту (сайт-візитка, блог, форум, невеликий інтернет-магазин) з відвідуваністю до 10 відвідувачів/секунду: віртуальний хостинг;
  • для невеликого сайту з відвідуваністю до 10 відвідувачів/секунду з розширеними можливостями і ресурсами сервера (великий інтернет-магазин, інформаційний портал і т.д.): віртуальний виділений сервер;
  • для відвідуваних сайтів з великою кількістю контенту (новинні сайти, інформагентсва, сайти ЗМІ, величезні інтернет-гіпермаркети): виділений сервер;
  • для сайтів з величезною аудиторією і контентом (міжнародні ЗМІ, соц мережі, сайти типу Amazon, Avito): розміщення у власному дата-центрі або оренда виділених серверів.

Якщо Ви не уявляєте який хостинг краще вибрати для сайту, врахуйте наступні параметри:

  1. Складність проекту.
  2. Запитайте технічні вимоги сайту у розробника.
  3. Почитайте відгуки.
  4. Виберіть декілька найкращих хостингів і задайте їм питання про умови розміщення:
    • скільки сайтів і БД можна розмістити на одному акаунті;
    • які панелі управління є і те, чи платні вони;
    • и є безкоштовний SSL-сертифікат;
    • обсяг дискового простору;
    • чи є можливість автоматичного формування резервних копій сайту (backup);
    • чи можуть перенести сайт з іншого сервера;
    • кількість безкоштовних ftp-доступів.

Не бійтеся уточнювати всі нюанси у фахівців хостингу, рівень їх технічної підтримки - ще один показник якості. У хорошого хостера завжди буде хороша підтримка.

Чи можна користуватися безкоштовними хостингами?

Єдина перевага безкоштовних хостингів - це безкоштовність :-) Ми не рекомендуємо їх використовувати! Вони не гарантують ні високого рівня технічних характеристик, ні стабільності роботи, ні адекватної технічної підтримки. З Вашим сайтом може лежати інший сайт: з вірусами, з чорним Seo, заблоковані пошуковими системами і т.д. Це все позначиться на Вашому ресурсі!
У будь-який момент сайт може зникнути і ніхто не зможе відновити його.

Безкоштовний хостинг
Єдиний випадок, коли можна використовувати безкоштовний хостинг - це проведення Seo-експериментів. Перед цим обов'язково потрібно вивчити рейтинг безкоштовних хостингів і вибрати найнадійніший.

Який хостинг найкращий для Seo?

Seo хостінг

Хороший хостинг для Seo володіє:

  • надійністю (сервер надійний, є захист від Ddos-атак, перевірка на віруси).
    Перебої в роботі сервера будуть відображатися на індексації сторінок - нові не проіндексуються, а старі випадуть з індексу;
  • швидкістю (хороші SSD і ПО - Apache, Nginx).
    Швидкість завантаження сторінок сайту дуже важливий показник для просування, він впливає на показник відмов користувачів і ранжування в пошукових системах. Перевірити швидкість завантаження сайту можна сервісом Page Speed Insights;
  • місце розташування (місце розташування сервера повинно бути в країні просування);
  • коректна робота з SSL-сертифікатами - пошукові системи краще ранжують безпечні сайти, тому хостинг повинен підтримувати криптографічний протокол. Перевірити коректність роботи протоколу можна сервісом SSL Checker.

Ретельно підходите до вибору хостингу, задавайте питання, вимагайте грамотних рішень! Можете звернутися до нас - ми допоможемо вибрати доменне ім'я, найоптимальніший хостинг і розмістимо на ньому сайт.

Коментарі

Розробка, розкрутка та підтримка сайту

Ми не просто розробляємо сайти, ми створюємо ефективні інструменти для Вашого бізнесу.

Розробка та підтримка
Сергій:
Розкрутка та реклама
Олег:
facebook telegram viber smartphone
Бажаєте встановити наш додаток?