Ми в соціальних мережах
Я тут, тому що хочу:

Помилки, які заважають розкрутці сайтів

10 хв. 14-02-2018

Ви створили інтернет-магазин, наповнили його, запустили просування, але сайт все одно не розкручується? Немає ні відвідувачів, ні замовлень?

Якщо Ви не досвідчений Seo-спеціалист, то можете допустити помилки, які здатні привести до зворотнього ефекту.

Такі помилки можуть здаватися несуттєвими, або Ви можете просто не здогадуватися про них, але вони впливають на: індексацію сторінок, розкрутку, трафік, конверсії.

Головні помилки при просуванні сайтів

  1. Сайт незручний у використанні.

    Низький рівень юзабіліті (зручності) - це погано. Все повинно бути зручним - структура, навігація, читабельні тексти, проста форма замовлення товарів/послуг і т.п.

    Найпростіша форма замовлення товарів - інтернет-магазин Sadotehnika.com

    Замовити в 1 клік

  2. Сайт наповнений не унікальним і не корисним контентом.

    Не економте на контенті! Він дуже важливий як для користувачів, так і для пошукових систем. Тексти повинні бути унікальними, цікавими, інформативними, корисними. Крім якості текстів також важлива їхня структура - використання заголовків, підзаголовків, списків, зображень і т.д.

    Розробили правильну структуру контенту - корпоративний сайт Webmaestro

    Правильна структура контенту

  3. Кожна сторінка повинна бути оптимізована під свої ключові фрази.

    Інакше ви ризикуєте отримати нецільових відвідувачів, що призведе до поганих поведінкових факторів, які знову-таки негативно позначаться на просуванні. Ключові запити потрібно вводити в текст органічно, тобто так, щоб їх навіть помітно не було. Не допускати переспаму ключовими словами.

  4. "Важкі" зображення, через які сайт надто довго завантажується.

    Довге завантаження сторінок сайту негативно позначається як на поведінкових факторах (користувачі не люблять довго чекати!), так і на коректності його індексації.

  5. Не правильна структура і навігація.

    Надто довга структура ускладнює відвідувачеві шлях до шуканого товару.
    Поведінкові фактори будуть погані, з'являться схожі розділи і пошукова система не зможе розібратися в пріоритетності сторінок. Як результат - низька ефективність просування в пошуці.

  6. Відсутність можливості фільтрації товарів.

    Навіть зараз багато інтернет-магазини не мають фільтри для сортування товарів по таких характеристиках: розмір, тип, ціна, бренд та ін. При наявності фільтра потрібно перевірити чи є посилання в коді на сторінки фільтрації. Дані сторінки використовуються для просування товарів за їх характеристиками.

  7. Не оптимізовані картки товарів.

    Уявіть собі таку товарну картку:

    • назва товару
    • вартість (або "Уточнюйте у продавця")
    • фотографії (або навіть їх немає)
    • кнопка Купити (або навіть її відсутність)

    Виникло у Вас бажання замовити цей товар?
    Ви будете шукати якесь спонукання для покупки, наприклад, відгуки, відео, багато реальні фотографії, опис, інформацію про гарантії, доставку, оплату, характеристики. Потрібно відразу показати схожі або комплектувальні товари.
    Пошуковик звертає увагу весь контент на сторінці. Детальне наповнення дозволяє підняти сайт на високі позиції пошукової видачі.

    Гарний приклад карточки товара - інтернет-магазин Motodim.com

    Ідеальна карточка товару

  8. Технічні помилки.

    Нам траплялося багато сайтів, після запуску яких розробники просто забували відкрити його для індексування пошуковими системами.

    Сайт закритий від індексації в robors.txt

    Robots
    До технічних помилок також відноситься - віруси, неправильні редіректи, помилки в коді, збої в доступності сайту, неправильне визначення регіону сайту, надто велика кількість сторінок з кодом 404.

  9. Дублі товарів в прайс-агрегаторах.

    Не розміщувати на прайс агрегаторах ті товари, які є на сайті (дублі продукції негативно позначаються на розкручуванні сайту).

  10. Закупка посилань на біржах.

    Через "сірі" методи розкрутки можна потрапити під фільтри пошукових систем і повністю зникнути з видачі).

Це тільки найпопулярніші помилки, а їх існує дуже багато.
Лише професійний Seo-аудит сайту, замовлений у нас, допоможе виявити всі проблемні місця. А наші фахівці швидко виправлять їх! При відсутності помилок просування піде швидше і ефективніше - виросте трафік і доходи.

Коментарі
Микола
08-12-2018
Хотів зекономити та замовив у копірайтера-фрілансера написання текстів. В результаті отримав полотна тексту "ні про що". Ніякої структури, як описано в цій статті, не було. Люди, не економте на написанні контенту, він відіграє велику роль у просуванні сайту!
відповісти
WebMaestro
08-12-2018
Дійсно, оптимізований контент дуже важливий для просування будь-якого сайту. Треба добре розбиратись в темі, щоб написати дійсно корисну статтю. І, звичайно ж, не забувати про структурування текстів (заголовки, підзаголовки, списки і т.д.).
відповісти

Розробка, розкрутка та підтримка сайту

Ми не просто розробляємо сайти, ми створюємо ефективні інструменти для Вашого бізнесу.

Розробка та підтримка
Сергій:
Розкрутка та реклама
Олег:
facebook telegram viber smartphone
Бажаєте встановити наш додаток?