Ми в соціальних мережах
Я тут, тому що хочу:

8 ознак, що настав час оновити дизайн сайту

5 хв. 01-06-2018

Ви бачите свій сайт щодня і можете не помітити причину, яка призводить до зменшення продажів товарів чи послуг. Все більше людей використовують Інтернет для пошуку потрібних продуктів або компаній, проте тільки потужний веб-сайт може витримати велику кількість відвідувачів, щоб перетворити кількість на прибуток.

Як визначити, що треба робити редизайн сайту?

Ось 8 ознак того, що настав час оновити сайт. Якщо Ви знайдете їх на своєму сайті - настав час замислитись про редизайн!

  1. Сайт довго завантажується

    Більшість користувачів очікують, що сайт завантажиться швидко. Якщо Ваші сторінки завантажуються більше 2 секунд, користувачі можуть залишити сайт. Насправді, згідно з дослідженнями, що проводились сайтом Akamai (https://www.akamai.com/uk/en/about/our-thinking/state-of-the-internet-report/), більша частина користувачів визнають, що залишають сайт, якщо сторінки завантажуються більше ніж 2 секунди. До того ж, навіть компанія Google оголосила, що ранжування сторінок в пошуковій видачі в першу чергу залежить від швидкості завантаження сайту, тому якщо мобільна версія сайту повільно завантажується через застарілість - Ви ризикуєте втрати позиції у пошуковому рейтингу. Таким чином, якщо ваш сайт повільно завантажується - Ви ризикуєте втратити половину потенційних покупців. Перевірте швидкість вручну, завантажуючи та перезавантажуючи сторінки Вашого сайту. Перевірте завантаження сайту на стаціонарних комп'ютерах, ноутбуках та мобільних телефонах, щоб бути впевненим, що завантаження відбувається швидко на усіх пристроях. Також можна скористатися спеціалізованими онлайн-сервісами для перевірки швидкості завантаження сторінок (наприклад, Google Speed Insights):

    Швидкість завантаження сторінок 

  2. Публікації в соціальних мережах виглядають не привабливо
    Коли Ви рекламуєте свій продукт в соціальних мережах, він має виглядати привабливо. Він повинен мати гарні фото, цікавий для покупців опис та давати їм чітке уявлення про те, чому та з якою метою Ви робите цю публікацію. Приблизно 31% користувачів переходять на сайти з соціальних мереж. Якщо Ви не займаєтесь просуванням в соціальних мережах (SMM), то це матиме негативний вплив на продажі товарів або послуг на сайті.
    Якщо ваші публікації не чіпляють погляду, користувачі просто пролистають їх, не звернувши уваги. Якщо сайт не виглядає достатньо сучасним та привабливим, то і Ваші пости в соціальних мережах не приведуть до Вас нових клієнтів, а це зашкодить бізнесу.
  3. Сайтом незручно користуватись з мобільних пристроїв

    Все частіше користувачі заходять на сайт з мобільних пристроїв. Стаціонарні комп'ютери та ноутбуки вже давно є не єдиним засобом отримання інформації. Насправді, мобільні пристрої обігнали комп'ютери як основний інструмент пошуку ще декілька років тому. Якщо ваш сайт не працює на мобільних пристроях так як слід, Ви втрачатимете безліч потенційних користувачів.
    Зверніть увагу на те, чи розбірливий шрифт, чи коректно відображаються зображення та чи зручно переміщатись по розділах та сторінкам сайту. Якщо Ви звернетесь до Sео-аналітиків - вони скажуть, який відсоток користувачів відвідує сайт з мобільних пристроїв. Якщо відсоток дійсно великий, мобільна версія сайту має стати ПРІОРИТЕТНОЮ. Якщо ж ні, то Вам все одно варто приділити увагу мобільній адаптації сайту, адже Google запустив новий алгоритм Mobile First Index.

    До і після мобільної адаптації сайту 

    Мобільну адаптацію можна перевірити сервісом Google Mobile Friendly Test:

    Тест на мобільну адаптацію

  4. Сайт не полегшує ведення бізнесу
    Сайт має залучати нових клієнтів, якщо таких нема, то варто зробити редизайн. Ваш сайт може бути максимально продуктивним, якщо його правильно використовувати. Надзвичайно важливо перевірити Ваш рейтинг та позиції, щоб переконатись, що проблема не в трафіку, а в конверсії. Проте, якщо сайт має багато відвідувачів, але низьку конверсію (тобто користувачі заходять на сайт, але швидко його залишають), це явна ознака того, що дизайн сайту швидше шкодить ніж допомагає.
  5. Користувачі не залишаються надовго на сайті

    Для більшості сайтів однаково важливо, щоб нові користувачі його відвідували та залишались на сайті як найдовше. Щоб визначити це, в першу чергу треба визначити показник відмов. Показник відмов покаже Вам як багато користувачів залишають сайт, відвідавши лише одну сторінку. Також Ви можете визначити середню кількість сторінок, які відвідує користувач. Показник відмов, кількість сторінок за сеанс та іншу інформацію щодо поведінки користувачів на Вашому сайті можна дізнатись за допомогою Google Analytics або інших спеціалізованих сервісів.

    Показник відмов 

    Високий показник відмов, скажімо більше ніж 80%, говорить про те, що сайт не викликає бажання у користувачів відвідати більше ніж одну сторінку. Редизайн може допомогти залучити клієнтів та затримати їх довше. Чим довше користувач знаходиться на Вашому сайті, тим більше вірогідність того, що він зв'яжеться з Вами.
    Конверсія сайту виросте зі зменшенням показника відмов і збільшенням кількості переглянутих сторінок за сеанс.

  6. Користувачам важко знайти те, що вони шукають
    Разом з швидкістю завантаження сторінок користувачам подобається швидко знаходити на сайті потрібну інформацію чи товари. Вони можуть бути доволі нетерплячі та залишити сайт через кілька хвилин та навіть секунд, якщо не можуть знайти те, що їм потрібно. Користувачі повинні мати можливість купити, ознайомитись, підписатись на розсилку та отримати будь-яку інформацію про товар чи послуги з сайту. Якщо Ви отримуєте від користувачів багато дзвінків та листів з скаргами на не зручність користування сайтом, це означає що Вам варто зробити редизайн та покращити юзабіліті.
  7. Ваші конкуренти переробили свої сайти
    Найефективніший спосіб оцінити свій сайт - подивитись на сайти основних конкурентів. Якщо вони зробили кардинальний редизайн або сайт став виглядати більш сучасним ніж Ваш - варто подумати про створення чогось більш сучасного. Оновлений дизайн також покаже користувачам, що Ви слідуєте трендам і не тільки в веб-дизайні, але й у введені своєї справи.
  8. Ваш бренд, продукт або послуги повинні змінюватись
    Однією з найважливіших причин для оновлення Вашого сайту є те, що компанія пропонує щось нове або покращує послуги чи товари. Користувачі, які відвідують сайт, повинні розуміти продукти/послуги, які Ви продаєте/надаєте. Тому дуже важливо, щоб інформація була актуальною. Оновлення дизайну підкреслить, що ваш новий бренд, продукти або послуги заслуговують уваги.

Висновок

Ефективний веб-сайт відіграє дуже важливу роль в успішності Вашого бізнесу. Без функціонального та привабливого сайту Ви будете втрачати потенційних клієнтів та покупців. Сайт, по суті, це онлайнова презентація компанії, яка впливає на розвиток Вашої справи. Ви не зможете йти в ногу з часом, якщо користувачам не подобається Ваш сайт. Надзвичайно корисно та важливо для Вашої справи підтримувати сайт та оновлювати його, щоб він не втрачав привабливості для користувачів.
Замовити редизайн сайту Ви можете у нас!

Коментарі

Розробка, розкрутка та підтримка сайту

Ми не просто розробляємо сайти, ми створюємо ефективні інструменти для Вашого бізнесу.

Розробка та підтримка
Сергій:
Розкрутка та реклама
Олег:
facebook telegram viber smartphone
Бажаєте встановити наш додаток?